Rezultate biologie - Lahovary.Ro

Colegiul Naţional "Alexandru Lahovari" este din nou pe primul loc în judeţ în ceea ce priveşte promovabilitatea la examenul de bacalaureat (98.55%)

Bursa ofertelor şcolare - 18 mai 2017Joi, 18 mai 2017, Colegiul Naţional "Alexandru Lahovari" a fost prezent la Colegiul de Silvicultură şi Protecţia Mediului unde a avut loc bursa ofertelor şcolare pentru anul şcolar 2017-2018. Ca şi anul trecut standul Colegiului Lahovari a fost foarte apreciat şi a atras numeroşi vizitatori. Imagini de la acest eveniment puteţi vedea aici.


Ziua porţilor deschise la Colegiul Naţional "Alexandru Lahovari" - 17 mai 2017Miercuri, 17 mai 2017, la Colegiul Naţional "Alexandru Lahovari" din Râmnicu Vâlcea a avut loc evenimentul intitulat "Ziua porţilor deschise". Portile colegiului au fost larg deschise pentru elevii claselor a VIII-a de la şcolile din municipiul Râmnicu Vâlcea. Aceştia au vizitat sălile de clasă, laboratoarele si au discutat cu profesorii şi elevii şcolii. Deschiderea manifestării a avut loc în Sala Filarmonicii. Elevii claselor a VIII-a au fost întâmpinaţi de doamna prof. Isabella Ioniţă, directorul colegiului, de profesorii şi elevii colegiului. La deschidere a participat şi doamna prof. Andra Bică, inspectorul general al ISJ Vâlcea. Imagini de la acest eveniment puteţi vedea aici.


Concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcţiei contractuale de administrator de patrimoniu

Premiu special obţinut de Bărbulescu Miruna (clasa a XI-a A) la Olimpiada de limba şi literatura română - faza naţională 2017În perioada 25-29 aprilie 2017 s-a desfăşurat la Alba Iulia faza naţională a olimpiadei de limba şi literatura română. Bărbulescu Miruna, elevă în clasa a XI-a A (prof. Isabella Elena Ioniţă) a obţinut Premiu special. O felicităm pentru rezultatul obţinut!


Două Premii speciale obţinute la Olimpiada de geografie - faza naţională 2017: Buşagă Andreea (clasa a X-a A) şi Drăghici Maria Irina (clasa a XI-a H)În perioada 19-25 aprilie 2017 s-a desfăşurat la Oradea faza naţională a olimpiadei de geografie. Buşagă Andreea, elevă în clasa a X-a A (prof. Liviu Tudor) şi Drăghici Maria Irina, elevă în clasa a XI-a H (prof. Luiza Ciobanu) au obţinut Premii speciale. Le felicităm pentru rezultatele obţinute!


Medalie de bronz obţinută de Drăghici Ioana Ancuţa (clasa a X-a A) şi Diplomă de onoare obţinută de Biu Pîslaru Andrei (clasa a XI-a C) la Olimpiada de fizică - faza naţională 2017În perioada 24-28 aprilie 2017 s-a desfăşurat la Târgu-Jiu faza naţională a olimpiadei de fizică. Drăghici Ioana Ancuţa, elevă în clasa a X-a A (prof. Anca Udrea) a obţinut Medalie de bronz iar Biu Pîslaru Andrei, elev în clasa a XI-a C (prof. Anca Udrea) a obţinut Diplomă de onoare. Îi felicităm pentru rezultatele obţinute!


Menţiune şi Premiu special obţinute de Dogaru Alexia (clasa a VII-a A) la Olimpiada de limba şi literatura română şi Olimpiada de lectură ca abilitate de viaţă (faza naţională)In perioada 19-22 aprilie 2017 s-au desfăşurat la Deva Olimpiada de limba şi literatura română şi Olimpiada de lectură ca abilitate de viaţă, fazele naţionale, pentru elevii de gimnaziu. Dogaru Alexia, elevă în clasa a VII-a A (prof. Isabella Elena Ioniţă) a obţinut Menţiune la Olimpiada de limba şi literatura română şi Premiu special la Olimpiada de lectură ca abilitate de viaţă. O felicităm pentru rezultatele obţinute!


Două medalii de bronz la faza naţională a Olimpiadei de astronomie şi astrofizică: Eillen Andrei (clasa a XII-a A) şi Eillen Radu (clasa a XI-a A)În perioada 19-23 aprilie 2017 s-a desfăşurat la Călimăneşti faza naţională a olimpiadei de atronomie şi astrofizică. Eillen Andrei, elev în clasa a XII-a A (prof. Daniela Cârstea) şi Eillen Radu, elev în clasa a XI-a A (prof. Marin Săndulescu) au obţinut Medalii de bronz. Îi felicităm pentru rezultatele obţinute!


Rezultat de excepţie la Olimpiada de matematică - faza naţională 2017 - elevul Dan Ştefan Dumitrescu (clasa a X-a A) a obţinut Premiul II şi medalie de aurÎn perioada 19-23 aprilie 2017 s-a desfăşurat la Timişoara faza naţională a olimpiadei de matematică. Dan Ştefan Dumitrescu, elev în clasa a X-a A (prof. Vasile Gorgotă) a obţinut premiul II şi medalie de aur. Dan a fost foarte aproape de calificarea în lotul naţional lărgit ocupând în urma barajului locul 27 (primii 26 s-au calificat în lot). Îl felicităm pentru rezultatele obţinute!


Opening Opportunities - Demo Days - Premiul pentru cea mai bună prezentareEtapa finală a programului de mentorat Opening Opportunities - Demo Days s-a desfăşurat la Bucureşti în perioada 7-9 aprilie 2017. Elevul Preoteasa Ioan Silviu din clasa a X-a A (prof. Simona Ianc) a făcut parte din echipa Psych Type, echipă care a obţinut Premiul pentru cea mai bună prezentare. Detalii găsiţi aici.

Concursul pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcţiei contractuale de personal didactic auxiliar / administrator financiar (contabil şef)


Colegiul Naţional "Alexandru Lahovari" organizează concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcţiei contractuale de personal didactic auxiliar / administrator financiar (contabil şef)Informaţii despre desfăşurarea concursului găsiţi aici.


Olimpici naţionali şi internaţionali premiaţi de Primăria Râmnicu Vâlcea şi ISJ VâlceaAstăzi, 21 decembrie 2016, a avut loc Gala olimpicilor 2016, un eveniment organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea şi Primăria Râmnicu Vâlcea. În cadrul galei au fost premiaţi 113 elevi (punând la socoteală fiecare membru al echipelor de handbal, volei, rugby sau atletism) şi 49 de profesori îndrumători, care au obţinut premii la olimpiadele şi concursurile naţionale şi internaţionale. Colegiul Lahovari a fost reprezentat de:
 • Ploscaru Laurenţiu (clasa a 12-a A) - prof. Constantin Drugan - Medalie de argint, Olimpiada Internaţională de Matematică
 • Ploscaru Laurenţiu (clasa a 12-a A) - prof. Constantin Drugan - Premiul I, Olimpiada Naţională de Matematică
 • Dumitrescu Dan Ştefan (clasa a 9-a A) - prof. Vasile Gorgotă - Premiul I, Olimpiada Naţională de Matematică
 • Dogaru Alexia (clasa a 6-a A) - prof. Isabella Ioniţă, prof. Cristian Bănuţă - Menţiune, Olimpiada de Cultură şi Civilizaţie Românească
În cadrul galei urma să fie premiat şi domnul profesor Constantin Toma Drugan pentru pregătirea elevului Laurenţiu Ploscaru. Premiul a fost ridicat de actualul director, prof. Isabella Ionita, si va ajunge la familia Drugan. La solicitarea doamnei inspector general, Andra Bica, a fost ţinut un moment de reculegere şi tot aceasta a anuntat ca i-a propus primarului Mircia Gutau ca, la o viitoare şedinţă a Consiliului Local, profesorului Constantin Drugan să-i fie acordată, post-mortem, distincţia de cetăţean de onoare al municipiului Râmnicu Vâlcea.
Mai multe informaţii găsiţi aici.


14 decembrie 2016 - Profesorii şi elevii Colegiului Lahovari şi-au luat rămas bun de la cel care a fost directorul liceului timp de 22 de ani - prof. Constantin Toma DruganDurerea a fost fără margini astazi, 14 decembrie 2016, în curtea Colegiului Naţional "Alexandru Lahovari". Sute de elevi şi profesori şi-au luat rămas bun de la cel care a fost omul, profesorul, directorul Constantin Toma Drugan.

12 decembrie 2016 - zi de mare suferinţă pentru profesorii şi elevii Colegiului Naţional "Alexandru Lahovari"
Cu mare tristeţe şi durere în suflet, anunţăm trecerea prematură în nefiinţă a domnului

Prof. CONSTANTIN TOMA DRUGAN,

distins dascăl, matematician şi om de mare valoare, directorul Colegiului Naţional „Alexandru Lahovari”.

Prin dispariţia sa Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” pierde una dintre personalităţile sale de marcă.

Profesorii şi elevii colegiului sunt alături de familia greu încercată.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!


Hour of Code la Colegiului Naţional "Alexandru Lahovari"În săptămâna 5-11 decembrie 2016, elevii Colegiului Naţional "Alexandru Lahovari" au participat la activităţi specifice săptămânii internaţionale a programării. Elevii clasei a IX-a A au învăţat să programeze animale şi alte creaturi Minecraft în propria versiune a jocului (Minecraft). La finalul activităţii au primit diplome care atestă realizarea unei ore de cod. Elevii clasei a X-a A au învăţat să construiască un joc 2D cu JavaScript şi s-au familiarizat cu noţiunile de bază privind variabilele, instrucţiunile (Food Frenzi). Câteva imagini din timpul activităţilor puteţi vedea aici.

Activităţi în cadrul evenimentului Hour of Code la Colegiul Naţional "Alexandru Lahovari"Hour of Code (Ora de Programare) este o iniţiativă internațională a Computer Science Education Week [csedweek.org] şi Code.org [code.org] pentru a iniția milioane de elevi şi studenţi în tehnologia computerelor și în programare cu ajutorul unei ore globale de programare. Elevii Colegiului Naţional "Alexandru Lahovari" organizează activităţi coordonate de către profesorii de informatică în cadrul evenimentului Hour of Code al şcolii în timpul Săptămânii educaţiei în tehnologia computerelor: 5-11 decembrie 2016.

Ziua naţională a României sărbătorită la Colegiul Naţional "Alexandru Lahovari"Marţi, 29 noiembrie 2016, la iniţiativa Consiliului elevilor a avut loc un careu festiv în cinstea zilei naţionale a României. Elevii şi profesorii colegiului au participat cu entuziasm la această festivitate. Imagini găsiţi aici.

Laurenţiu Ploscaru, absolvent al Colegiului Lahovari - promoţia 2016 aflat pe lista olimpicilor internaţionali premiaţi de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice luni, 28 noiembrie 2016Ministrul Educaţiei Naționale şi Cercetării Ştiinţifice, Mircea Dumitru, a premiat olimpicii români care s-au remarcat în anul 2016 la concursurile internaţionale (pe discipline școlare și sportive), în cadrul unei festivităţi care s-a desfășura luni, 28 noiembrie, cu de la ora 12:00, la Palatul Național al Copiilor (Sala Mare). Printre olimpicii premiaţi s-a aflat şi Laurenţiu Ploscaru, absolvent al Colegiului Lahovari - promoţia 2016 care a obţinut medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Matematică. A fost premiat şi domnul profesor Constantin Drugan, directorul Colegiului Lahovari, cel care l-a pregătit pe Laurenţiu. Un premiu a primit şi şcoala pentru rezultatele obţinute de Laurenţiu.

Vizita matematicianului Dan Burghelea la Colegiul Naţional "Alexandru Lahovari"Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, renumitul matematician Dan Burghelea, profesor la Ohio State University şi absolvent al Colegiului Naţional "Alexandru Lahovari" s-a aflat în mijlocul profesorilor catedrei de matematică şi al elevilor pasionaţi de matematică. Imagini de la această întâlnire găsiţi aici.

Opening Opportunities - întâlnire de lucru cu mentorul Microsoft Florina PuicanSâmbătă, 5 noiembrie 2016, a avut loc o primă întâlnire a uneia dintre echipele implicate în proiect cu mentorul său - Florina Puican (Support Engineer la Microsoft), absolventă a Colegiului Naţional "Alexandru Lahovari" - promoţia 2015. Patrick Banu, Alexandru Nicu, Răzvan Ispas, Andrei Toma şi Pavel Mateescu (clasa a X-a A) i-au prezentat Florinei ideea proiectului pe care îl vor realiza şi planul de lucru. Florina i-a ajutat cu sfaturi în ceea ce priveşte munca în echipă, etapele realizării proiectului. Imagini de la această întâlnire găsiţi aici.

Săptămâna altfel la Colegiul Naţional "Alexandru Lahovari" - 31 octombrie 2016 - 4 noiembrie 2016În săptămâna 31 octombrie 2016 - 4 noiembrie 2016 s-au desfăşurat activităţile extraşcolare programate în cadrul Săptămânii altfel. Elevii colegiului au participat la activităţi diverse desfăşurate sub coordonarea profesorilor diriginţi. Imagini de la aceste activităţi puteţi vedea aici.

Opening Opportunities - program de mentorat în computer science pentru liceeniProgramul de mentorat Opening Opportunities - ajută elevii de liceu pasionați de domeniul IT să descopere cum este să lucrezi în industrie și să invețe de la profesioniști consacrați. Elevii învaţă: despre munca în echipă, tehnologie și viața reală în domeniul IT, să lucreze la proiecte IT (website-uri, aplicații, etc.) ca într-o companie, să îşi aleagă rolul în dezvoltarea proiectului (dezvoltator, marketer, tester sau manager de proiect), să concureze cu alte echipe. Ei fac astfel cunoștință cu cel mai căutat domeniu profesional. Biblioteca judeţeană "Antim Ivireanul" a găzduit în data de 10 octombrie 2016 întâlnirea de deschidere a proiectului, întâlnire la care elevii au făcut cunoştinţă cu mentorii de la Microsoft. La întâlnire au participat şi elevi ai claselor de matematică-informatică (10A, 11A, 11B) din Colegiul Lahovari însoţiţi de prof. Anamaria Hancu şi prof. Simona Ianc. Imagini de la acest eveniment găsiţi aici.

Deschiderea anului şcolar 2016-2017Luni, 12 septembrie 2016, a avut loc festivitatea de deschidere a noului an şcolar, în prezenţa directorului colegiului prof. Constantin Drugan, a profesorilor, dar şi a oficialităţilor vâlcene: senatorul Laurenţiu Coca, deputatul Traian Dobrinescu, viceprimarul Eusebiu Veţeleanu, dar şi un reprezentant al Instituţiei Prefectului. Directorului Colegiului a urat bun venit în noul an şcolar elevilor şi succes, în special celor din clasa VIII-a şi a XII-a care vor susţine evaluarea naţională, respectiv bacalaureatul. Totodată, profesorul Isabela Ioniţă, inspector de specialitate la ISJ Vâlcea a dat citire mesajului inspectorului şcolar general Andra Bică: „Stimaţi invitaţi, dragi părinţi şi elevi, astăzi are loc debutul unui an şcolar nou. Ne întâlnim cu toţii emoţionaţi şi nerăbdători, cu speranţa că va începe un moment deosebit al vieţii noastre. Noul an şcolar aduce cu sine schimbări importante atât pentru elevi, cât şi pentru profesori. Astfel, pentru prima dată a fost aprobat un statut al elevilor din mediul preuniversitar, programul de desfăşurare al activităţilor „Şcoala Altfel, a devenit mai flexibil, elevii din clasele a XI-a şi a XII-a primesc manuale gratuite, s-a redus numărul comisiilor din cadrul unităţilor de învăţământ, se organizează concursuri pentru funcţiile de directori în şcoli şi grădiniţe etc. Toate acestea au rolul de a spori încrederea în educaţie care se consolidează în şcoală, văzută ca un sprijin pentru toţi elevii. Misiunea dascălilor este nobilă, aceştia având responsabilitatea de a pregăti drumul în viaţă al celor care ies de pe băncile şcolii, astfel încât aşteptările părinţilor şi copiilor să se concretizeze în îndeplinirile şi realizările lor. Vă doresc succes, sănătate şi putere de muncă”.

Revista de informatică Lahovari.infoA apărut primul număr al revistei online Lahovari.info - 29 august 2016

Medalie de argint pentru Laurenţiu Ploscaru absolvent al Colegiului Naţional "Alexandru Lahovari" la Olimpiada internaţională de matematicăLaurenţiu Ploscaru (prof. Constantin Drugan), absolvent al Colegiului Naţional "Alexandru Lahovari" promoţia 2016 a obţinut o nouă medalie de argint la Olimpiada internaţională de matematică desfăşurată la Hong Kong. Îl felicităm şi îi urăm mult succes ca student la University of Oxford!

Colegiul Naţional "Alexandru Lahovari" cea mai mare rată de promovare din judeţul Vâlcea la examenul de bacalaureat (98.99%)În urma desfăşurării primei sesiuni a examenului de bacalaureat rata de promovare la Colegiul Naţional "Alexandru Lahovari" este de 98.99%. Felicităm absolvenţii colegiului şi profesorii care i-au pregatit! Rezultatul a fost prezentat şi în presa locală.

Aniversarea a 125 de ani de la înfiinţarea Colegiului Naţional "Alexandru Lahovari" - 28 mai 2016Sâmbătă, 28 mai 2016 la Colegiul Naţional "Alexandru Lahovari" s-a aniversat împlinirea a 125 de ani de la înfiinţarea colegiului printr-un Consiliu profesoral festiv şi o întâlnire omagială în sala de festivităţi (sala Filarmonicii), întâlnire la care au participat profesori, elevi, numeroşi invitaţi – foşti profesori, părinţi, foşti elevi, reprezentanţi ai organelor locale. Imagini de la acest eveniment puteţi vedea aici şi aici.
Evenimentul a fost prezentat şi în presa locală:

Bursa ofertelor şcolare - 27 mai 2016Vineri, 27 mai 2016, Colegiul Naţional "Alexandru Lahovari" a fost prezent la Colegiul de Silvicultură şi Protecţia Mediului unde a avut loc bursa ofertelor şcolare pentru anul şcolar 2016-2017. Standul de prezentare a Colegiului Lahovari a fost foarte apreciat şi a atras numeroşi vizitatori. Doi dintre absolvenţii promoţiei 2015 (în prezent studenţi la facultăţi de prestigiu din Anglia) şi trei elevi din clasa a IX-a A (profilul matematică-informatică intensiv informatică) au prezentat oferta şcolară a colegiului pentru anul şcolar 2016-2017. Imagini de la acest eveniment puteţi vedea aici.


Două menţiuni de onoare (Radu Eillen - clasa a X-a A şi Andrei Eillen - clasa a XI-a A) pentru elevii colegiului la Olimpiada de astronomie şi astrofizică - faza naţionalăÎn perioada 20-24 aprilie 2016 s-a desfăşurat la Craiova faza naţională a olimpiadei de astronomie şi astrofizică. Radu Eillen, elev în clasa a X-a A (prof. Marin Săndulescu) a obţinut menţiune de onoare. Andrei Eillen, elev în clasa a XI-a A (prof. Daniela Cîrstea) a obţinut menţiune de onoare. Îi felicităm pentru rezultatele obţinute. (24 aprilie 2016)


Ioan Laurenţiu Ploscaru (clasa a XII-a A) s-a calificat în lotul naţional lărgit la matematicăÎn urma desfăşurării probei de baraj pentru selecţia lotului naţional lărgit la matematică Ioan Laurenţiu Ploscaru, elev în clasa a XII-a A (prof. Constantin Drugan) a obţinut calificarea în lotul lărgit. Îi felicităm şi îi urăm succes la examenul de bacalaureat pe care îl va susţine în perioada 14-28 mai în sesiunea specială destinată olimpicilor. (22 aprilie 2016)


Rezultate de excepţie la Olimpiada de matematică - faza naţională - două premii I şi medalii de aur obţinute de elevii Dan Ştefan Dumitrescu (clasa a IX-a A) şi Ioan Laurenţiu Ploscaru (clasa a XII-a A)În perioada 19-23 aprilie 2016 se desfăşoară la Târgu Mureş faza naţională a olimpiadei de matematică. Dan Ştefan Dumitrescu, elev în clasa a IX-a A (prof. Vasile Gorgotă) a obţinut premiul I şi medalie de aur. Ioan Laurenţiu Ploscaru, elev în clasa a XII-a A (prof. Constantin Drugan) a obţinut premiul I şi medalie de aur. Îi felicităm pentru rezultatele obţinute şi le urăm succes la barajul pentru selecţia lotului naţional lărgit. (21 aprilie 2016)


O medalie de bronz (Andrei Eillen - clasa a XI-a A) şi o menţiune de onoare (Andrei Biu-Pîslaru - clasa a X-a C) pentru elevii colegiului la Olimpiada de fizică - faza naţionalăÎn perioada 15-20 aprilie 2016 s-a desfăşurat la Timişoara faza naţională a olimpiadei de fizică. Andrei Eillen, elev în clasa a XI-a A (prof. Daniela Cîrstea) a obţinut medalie de bronz. Andrei Biu-Pîslaru, elev în clasa a X-a C (prof. Anca Udrea) a obţinut menţiune de onoare. Îi felicităm pentru rezultatele obţinute. (20 aprilie 2016)


Medalie de bronz obţinută de Dan Ştefan Dumitrescu (clasa a IX-a A) la Olimpiada de informatică - faza naţionalăÎn perioada 15-20 aprilie 2016 se desfăşoară la Craiova faza naţională a olimpiadei de informatică. Reprezentantul colegiului la această olimpiadă, Dan Ştefan Dumitrescu, elev în clasa a IX-a A (prof. Simona Ianc) a obţinut medalie de bronz şi calificarea la barajul pentru selecţia lotului naţional lărgit la informatică. Dan va participa în zilele următoare şi la faza naţională a olimpiadei de matematică la Târgu Mureş. Îl felicităm pentru rezultatul obţinut şi îi urăm succes în confruntarea cu cei mai buni elevi din ţară la matematică. (18 aprilie 2016)

Medalie de bronz pentru Silviu Preoteasa (clasa a IX-a A) la Concursul internaţional de proiecte informatice INFOMATRIX - faza naţionalăSilviu Preoteasa, elev în clasa a IX-a A (prof. Simona Ianc) a participat vineri, 8 aprilie 2016, la faza naţională a Concursului internaţional de proiecte informatice InfoMatrix. Proiectele au fost prezentate în fața juriului format din profesori universitari, reprezentanți ai Ministerului Educației și ai companiilor din domeniul tehnologiei informației precum IBM. Silviu a obţinut medalia de bronz la secţiunea Computer Art pentru lucrarea Alduin-Replica. Felicitări! (8 aprilie 2016)

Medalie de argint pentru Teodora Jianu (clasa a XI-a C) la Concursul internaţional de proiecte informatice INFOMATRIX - faza naţionalăJianu Teodora, elevă în clasa a XI-a C (prof. Adrian Filip) a participat vineri, 8 aprilie 2016, la faza naţională a Concursului internaţional de proiecte informatice InfoMatrix. Proiectele au fost prezentate în fața juriului format din profesori universitari, reprezentanți ai Ministerului Educației și ai companiilor din domeniul tehnologiei informației precum IBM. Teodora a obţinut medalia de argint la secţiunea Short Movie pentru lucrarea What'S Justice? realizată împreună cu Bădiţă Georgian elev la Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân". Felicitări! (8 aprilie 2016)

Rezultate simulare 2016Rezultate simulare martie 2016

Rezultate de succes ale elevilor Colegiului "Alexandru Lahovari" la olimpiadele şi concursurile şcolare - faza judeţeanăCa în fiecare an elevii Colegiului Naţional "Alexandru Lahovari" s-au clasat pe primele locuri la olimpiadele şi concursurile şcolare faza judeţeană. Rezultatele (parţiale) obţinute de elevii colegiului pot fi vizualizate aici

Rezultate de succes ale elevilor participanţi la proiectul TOP Management SV-BI - Firme de exerciţiu pentru accesul elevilor la poziţii de top management, cercetare şi inovare în viaţa profesională. 13 premii pentru patru colegii din judeţ la „Târgul Interregional al firmelor de exerciţiu” de la Olăneşti!Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea a implementat în parteneriat cu Asociația Română de Consiliere și Sprijin proiectul „TOP Management SV-BI – Firme de exercițiu pentru accesul elevilor la poziții de top management, cercetare și inovare în viața profesională”, proiect finanțat prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 2 „Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii”, DMI 2.1 „Tranziția de la școală la o viață activă”. Proiectul şi-a propus creșterea capacității elevilor cu rezultate academice bune și foarte bune din 20 de școli din regiunile Valcea, Gorj, Dolj, Olt, Mehedinti, Bucuresti si Ilfov, de a se integra pe piața muncii în poziții manageriale de top sau în cercetare și inovare, de a participa activ la dezvoltarea societății bazate pe cunoaștere prin transferul excelenței din scoală către mediul privat. Din județul Vâlcea au participat în jur de 100 de elevi de la colegiile "Alexandru Lahovari", "Mircea cel Bătrân", "Matei Basarab" și "Gib Mihăescu". Pentru județul nostru, elevii din cele 4 colegii au primit 13 premii. Premiul I – CN Mircea cel Bătrân, CN Lahovari, CNI Matei Basarab; Premiul II – CN Lahovari, CNI Matei Basarab; Premiul III – CNI Matei Basarab, CN Gib Mihăescu; Mențiune I – CNI Matei Basarab, CN Gib Mihăescu; Mentiune II- CN Mircea cel Bătrân, CNI Matei Basarab; Mențiune III – CN Lahovari -2 mențiuni;
Detalii găsiţi aici.


Colindători la Colegiul Naţional "Alexandru Lahovari"Joi, 17 decembrie 2015, elevii si profesorii Colegiului Naţional "Alexandru Lahovari" au primit vizita corului Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea care le-a oferit un frumos concert de colinde ce vestesc marea Taină a Naşterii Domnului nostru Iisus. Prin străvechiul cântec al colindelor, ceata de colindători a încântat gazdele, picurând în sufletele celor prezenţi bucuria sfântă a Crăciunului. În aceeaşi zi profesorii colegiului au fost colindaţi şi de grupuri de elevi ai colegiului, grupuri coordonate de prof. Ion Stoian şi prof. Cristian Manu.


Olimpici naţionali şi internaţionali premiaţi de Primăria Râmnicu Vâlcea şi ISJ VâlceaAstăzi, 15 decembrie 2015, a avut loc în sala Filarmonicii „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea Gala olimpicilor 2015, un eveniment organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea şi Primăria Râmnicu Vâlcea. În cadrul galei au fost premiaţi 106 elevi (punând la socoteală fiecare membru al echipelor de handbal, volei, rugby sau atletism) şi 63 de profesori îndrumători, care au obţinut premii la olimpiadele şi concursurile naţionale şi internaţionale. Colegiul Lahovari a fost reprezentat de:
 • Ploscaru Laurenţiu (clasa a 12-a A) - prof. Constantin Drugan - Medalie de argint, Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Seniori
 • Ploscaru Laurenţiu (clasa a 12-a A) - prof. Constantin Drugan - Premiul II, Olimpiada Naţională de Matematică
 • Stoica Marian (clasa a 12-a A) - prof. Simona Ianc - Premiul I, Concursul Naţional "InfoEducaţie" - secţiunea roboţi
 • Bărbulescu Miruna (clasa a 10-a A) - prof. Isabella Ioniţă - Menţiune, Olimpiada Națională de Limbă, Comunicare şi Literatură Română
 • Ioniță Radu Lucian (clasa a 11-a C) - Menţiune, Concursul Național de Comunicări Științifice pentru elevii de liceu biologie
Mai multe informaţii găsiţi aici.


Hour of Code la Colegiului Naţional "Alexandru Lahovari"În săptămâna 7-13 decembrie 2015, elevii Colegiului Naţional "Alexandru Lahovari" au participat la activităţi specifice săptămânii internaţionale a programării. Elevii claselor 9A şi 9B au învăţat să programeze droizi şi să-şi creeze propriul joc Star Wars într-o galaxie (https://studio.code.org/s/starwarsblocks/stage/1/puzzle/1). La finalul activităţii au primit diplome care atestă finalizarea unei ore de cod. Câteva imagini din timpul activităţii puteţi vedea aici.


Balul Bobocilor la Colegiului Naţional "Alexandru Lahovari"Vineri, 11 decembrie 2015, a avut loc Balul Bobocilor de la Colegiul Naţional "Alexandru Lahovari" (ediţia 2015). In urma tragediei de la clubul Colectiv din Bucureşti, conducerea unităţii de învăţământ a hotărât ca evenimentul să aibă loc în sala de festivităţi din cadrul liceului. Evenimentul a fost prezentat şi în presa locală (VTV).


Noi rezultate de succes ale elevilor Colegiului Naţional "Alexandru Lahovari"În perioada 27-29 noiembrie 2015, elevul Stoica Marian din clasa a XII-a A de la Colegiul Naţional "Alexandru Lahovari" a participat la Botoşani la Concursul Naţional de Electronică "T.E.A.M." - ediţia a X-a, concurs la care a obţinut Premiul I atât la proba de teorie cât şi la proba de proiectare. Este un alt rezultat de excepţie care se adaugă la lista de premii obţinute de Marian la concursuri de fizică, informatică, electronică. În vacanţa de vară, la începutul lunii august Marian a participat la Gălăciuc (Vrancea) la faza naţională a Concursului "InfoEducatie" unde a obţinut Premiul I la secţiunea roboţi (imagini de la concurs). Puteţi vedea aici câteva dintre diplomele obţinute de Marian Stoica.


Concurs interjudeţean de aplicaţii software (22 noiembrie 2015)Astazi, 22 noiembrie 2015, la Colegiul Naţional "Alexandru Lahovari" a avut loc concursul interjudeţean de aplicaţii software şi simpozionul interjudeţean cu tema "Impactul utilizării TIC asupra calităţii educaţiei, avantajele integrării TIC în activitatea didactică"din cadrul parteneriatului interjudeţean "TIC în învăţământul preuniversitar". Elevii colegiului au prezentat lucrări la secţiunile roboţi, soft utilitar şi pagini web. Imagini de la acest eveniment gasiţi aici.


Olimpicii internaţionali premiaţi la guvern

Laurenţiu Ploscaru singurul elev vâlcean olimpic internaţionalLuni, 16 noiembrie 2015, 225 de elevi olimpici internaţionali din România au fost premiaţi la Guvernul României de către premierul interimar Sorin Cîmpeanu. La festivitate a fost prezent şi Laurenţiu Ploscaru elev al Colegiului Naţional "Alexandru Lahovari" premiat pentru medalia de argint obţinută la Olimpiada Internaţională de Matematică. Laurenţiu este singurul elev vâlcean olimpic internaţional. Alături de Laurenţiu Ploscaru a fost premiat şi profesorul care l-a pregătit, Constantin Drugan - directorul Colegiului Naţional "Alexandru Lahovari". Evenimentul a fost prezentat şi în presa locală (Vocea Vâlcii).


Activităţi în cadrul evenimentului Hour of Code la Colegiul Naţional "Alexandru Lahovari"Hour of Code (Ora de Programare) este o mişcare globală ce a atins zeci de milioane de elevi si studenţi din peste 180 de ţări. Oricine, oriunde poate organiza un eveniment Hour of Code. Computerele sunt peste tot, dar informatica se predă în mai puţine şcoli decât acum 10 ani. Vestea bună e că suntem pe cale să schimbăm acest lucru. Dacă ati auzit şi înainte de Hour of Code, atunci ştiţi că a facut istorie. Mai mult de 100 de milioane de studenţi au încercat o Ora de Programare. În cadrul Hour of Code, tehnologia computerelor şi programarea au fost pe prima pagina a site-urilor Google, MSN sau Yahoo! și Disney. S-au adunat peste 100 de parteneri pentru a susține această mișcare. Anul trecut, fiecare magazin Apple din lume găzduit o Oră de Programare şi chiar Preşedintele Obama a scris prima lui linie de cod, alăturându-se campaniei. În acest an, haideți să îl facem şi mai mare. Vă rugăm să vă alăturaţi evenimentului Hour of Code 2015. Elevii Colegiului Naţional "Alexandru Lahovari" organizează activităţi coordonate de către profesorii de informatică în cadrul evenimentului Hour of Code al şcolii în timpul Săptămânii educaţiei în tehnologia computerelor: 7-13 decembrie 2015.


Parteneriat interjudeţean "TIC în invăţământul preuniversitar"În data de 22 noiembrie 2015, Colegiul Naţional "Alexandru Lahovari" organizează în cadrul parteneriatului interjudeţean "TIC în învăţământul preuniversitar" concursul interjudeţean de aplicaţii software şi simpozionul interjudeţean cu tema "Impactul utilizării TIC asupra calităţii educaţiei, avantajele integrării TIC în activitatea didactică". Participă elevi şi profesori de la liceele partenere în proiect: Colegiul Naţional "Alexandru Lahovari" - Râmnicu Vâlcea, Liceul teoretic "Ion Barbu" - Piteşti, Colegiul Naţional Vocaţional "Nicolae Titulescu" - Slatina, Colegiul Comercial "Virgil Madgearu" - Târgu-Jiu, Colegiul "Ştefan Odobleja" - Craiova.


Cursul Cisco IT Essentials - primele grupe în anul şcolar 2015-2016În săptămâna 16-20 noiembrie 2015 două grupe de elevi ai Colegiului Naţional "Alexandru Lahovari" vor susţine primele examene din cadrul cursului Cisco IT Essentials. Cele două grupe sunt îndrumate de instructorii prof. Simona Ianc (17 elevi ai clasei a IX-a A) şi prof. Issabella Cataragă (17 elevi ai clasei a XI-a A).Concursul regional de informatică "MICUL GATES"În perioada 14-15 noiembrie 2015, Colegiul National de Informatică "Matei Basarab" va organiza Concursul regional de informatică "Micul Gates". Pentru mai multe detalii se poate consulta site-ul www.miculgates.ro. Colegiul Naţional "Alexandru Lahovari" este partener în acest proiect.


Simpozionul naţional "Calculatorul în secolul XXI"În data de 14 noiembrie 2015, Colegiul National de Informatică "Matei Basarab" va organiza Simpozionul Naţional "Calculatorul în secolul XXI". A șaptea ediţie a simpozionului este organizată pe două secțiuni:
 1. Comunicări științifice ale profesorilor, cu temele:
  • Strategii de evaluare
  • Școala contemporană din perspectiva profesorului
 2. Comunicări științifice ale elevilor, cu temele:
  • Școala contemporană din perspectiva elevilor
  • Soft-ul educațional – exemple create de elevi
Pentru mai multe detalii se poate consulta site-ul www.miculgates.ro. Colegiul Naţional "Alexandru Lahovari este partener în acest proiect.


Contestaţii concurs post bibliotecar/paznic • Contestaţiile pot fi depuse la secretariatul Colegiului Naţional "Alexandru Lahovari", marţi, 27.10.2015 până la orele 15.00.

Rezultate concurs post paznic • Funieru Dan Cristian - 43,25 puncte - Respins
 • Poenaru Dumitru - 55,57 puncte - Admis
 • Zăuleţ Cezar Romeo - 40,69 puncte - Respins
 • Notă: Conform Art. 28 (3) din HG Nr. 1027/2014 sunt declaraţi admişi la proba scrisă candidaţii care au obţinut minimum 50 de puncte.Rezultate concurs post bibliotecar II(S) • Doamna Gorgotă Violeta a fost admisă pentru postul de bibliotecar II(S) în urma desfăşurării concursului din 26.10.2015

Concurs post bibliotecar II(S) • Colegiul Naţional "Alexandru Lahovari" din Râmnicu Vâlcea, judeţul Vâlcea scoate la concurs (examen) un post de bibliotecar II (S), pe o perioadă nedeterminată, conform prevederilor legale în vigoare. Concursul se va desfăşura în data de 26.10.2015, ora 9.00, la Colegiul Naţional"Alexandru Lahovari" şi va consta într-o probă scrisă şi un interviu.
 • Detalii privind înscrierea la concurs şi bibliografia de concurs se găsesc la avizierul Colegiului Naţional "Alexandru Lahovari".

Concurs post paznic • Colegiul Naţional "Alexandru Lahovari" din Râmnicu Vâlcea, judeţul Vâlcea scoate la concurs (examen) un post de paznic, pe o perioadă determinată, conform prevederilor legale în vigoare. Concursul se va desfăşura în data de 26.10.2015, ora 9.00, la Colegiul Naţional "Alexandru Lahovari" şi va consta într-o probă scrisă şi un interviu.
 • Detalii privind înscrierea la concurs şi bibliografia de concurs se găsesc la avizierul Colegiului Naţional "Alexandru Lahovari".

Proiect în derulare la Colegiul Naţional "Alexandru Lahovari" - TOP Management SV-BI - Firme de exerciţiu pentru accesul elevilor la poziţii de top management, cercetare şi inovare în viaţa profesionalăObiectivul general:
Creşterea capacităţii elevilor cu rezultate academice bune şi foarte bune din regiunile Sus- Vest şi București- Ilfov de a se integra pe piaţa muncii în poziţii manageriale de top sau în cercetare şi inovare, şi astfel, de a participa activ la dezvoltarea societăţii bazate pe cunoaştere prin transferul EXCELENTEI din şcoala către mediul privat, transfer dezvoltat în cadrul firmelor de exerciţiu.
Grup ţintă:
Grupul ţintă al proiectului va fi compus din elevii cu rezultate academice deosebite din liceele cu performanţe recunoscute la nivelul celor 2 regiuni: elevi participanţi la concursurile şi olimpiadele naţionale şi internaţionale, elevi premiaţi (cu premii sau menţiuni) la concursurile şi olimpiadele judeţene, elevi cu media generală peste 9, elevi cu rezultate deosebite (premii şi menţiuni) la concursuri organizate în afara sistemului educaţional. Intenţia proiectului este de a implica minim 2 licee din fiecare judeţ al regiunii – licee care au rezultate recunoscute la nivelul excelenţei şcolare şi profesionale.
Durata proiectului este de 6 luni în perioada 26.06.2015-31.12.2015
Detalii găsiţi aici.